Esteu aquí: Inici Participació QUÈ FARIES PER CALELLA? TENIM 10.000€ PER A PROJECTES. DIGUES LA TEVA!
« Febrer 2018 »
Febrer
DlDtDcDjDvDsDg
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
 

QUÈ FARIES PER CALELLA? TENIM 10.000€ PER A PROJECTES. DIGUES LA TEVA!

banner2 Pressupost participatiu

 

El Pressupost Participatiu és un procés de participació ciutadana engegat per l'Ajuntament de Calella. Es tracta d'un mecanisme de democràcia directe que permet als joves del poble decidir quines propostes d'activitats volen realitzar i com es distribueixen 10.000 € del pressupost d'activitats de l'àrea de joventut.  

Què són els pressupostos participatius?

Bases dels pressupostos participatius?

 

RESULTAT DE L'ASSEMBLEA

 

En l’edició d’enguany es van presentar 32 propostes per part de diferents col·lectius i joves a títol individual, 5 de les quals es van descartar per a no complir els requisits mínims establerts.

Les propostes es van dividir en 2 grups en funció de l’edat dels seus promotors (GRUP 1: propostes dels joves de 15 a 20 anys i GRUP 2: propostes dels joves de 21 a 30 anys), de manera que la meitat del pressupost anirà destinat a les propostes del GRUP 1 i l’altra meitat a les propostes del GRUP 2.

En l'Assemblea celebrada per a prioritzar les propostes hi van assistir 46 joves del municipi, entre els quals els promotors d’11 propostes que, tal i com s'estableix a les bases, són les que es van presentar, defensar i sotmetre a votació. 

La priorització de propostes es va duu a terme mitjançant una votació per consens (fent 7 grups diferents, on cada grup va iniciar un debat per a decidir a quines propostes de cada grup donava el valor de 20, 15, 10 i 5) i una votació individual (on cada jove va votar les propostes de cada grup amb un valor de 4, 3, 2 i 1 punts). Els resultats van ser els següents:

PROPOSTES GRUP 1

PUNTUACIÓ FINAL

PROPOSTES GRUP 2

PUNTUACIÓ FINAL

1. Mega Festes Trimestrals

no presentada

24. "LúdiCal"

183

2. Enfeina't

no presentada

25. Freedom Festival

294

3. Burn the clock

164

26. Projecte Cheapstock

no presentada

4. Protocol contra les agressions sexistes

143

27. Encalçota't a Calella

no presentada

5. Calistènia Calella

120

28. Psicocine

214

6. Pamflett-Rikitikitabi

no presentada

7. Assemblea de Joves Calellencs AJC

39

8. Festes a la Fàbrica Llobet

no presentada

9. Joves amb futur laboral

48

10. Cinema per a tothom

no presentada

11. Cinema jove

no presentada

12. Assemblea Jove 

75

13. Pumptrack Calella

no presentada

14. Cinema a la fresca

no presentada

15. Web joves laboral

68

16. Joves treballadors

no presentada

17. Intercanvi Jove d'Estudiants

79

18. Olimpiades Escoles

no presentada

19. Jornades de paintball

no presentada

20. Cursos per a joves

no presentada

21. Jamming programe

no presentada

22. Festa Calella Jove

no presentada

 

PROPOSTES A EXECUTAR

 

Pel que fa a les propostes del Grup 1, els promotors de les propostes més votades van revisar els seus projectes i ajustar la memòria econòmica, per a permetre que altres iniciatives entressin dins del pressupost i, per tant, es desenvolupin al llarg de l’any. Pel que fa a la proposta del Grup 2 a executar durant el 2017 ja es va fer pública el mateix dia de l’assemblea, ja que el seu pressupost suma els 5.000 €, i es tracta del Freedom Festival (Reggae & Jamaican Ska Festival).

Així doncs, les activitats que es duran a terme durant el 2017 arrel del projecte del Pressupost Participatiu són:

  1. BURN THE CLOCK: organització d’un festival de música el proper 20 de maig a la Fàbrica Llobet amb bandes de la zona i amb algun grup que trenqui amb l'estil de la nit i cridi l'atenció d'un altre públic. La idea és acabar amb un DJ que tanqui la nit i que el festival duri entre 7 i 8 hores.
  1. PROJECTE COMUNITARI PER L'ELABORACIÓ D'UN PROTOCOL CONTRA LES AGRESSIONS SEXISTES A LA FESTA MAJOR DE CALELLA: planificació d'un protocol contra les agressions sexistes a la festa major de Calella a través d'un projecte comunitari on hi puguin participar totes les entitats del poble i persones a títol individual. EL motiu pel qual es vol impulsar aquesta proposta és perquè es considera que cal una major sensibilització i actuació davant de les agressions sexistes en el nostre municipi
  2. CALISTÈNIA CALELLA: construcció d’un parc de barres o millora del que hi ha actualment. S’està estudiant la viabilitat d’aquest projecte per a saber si amb el pressupost restant es podrà dur a terme.   
  1. FREEDOM FESTIVAL (REGGAE & JAMAICAN SKA FESTIVAL): organització d’un festival internacional de Reggae amb diferents actes durant tot el cap de setmana del 1 i 2 de setembre a la Fàbrica Llobet-Guri i altres espais públics municipals. 

Anirem informant sobre el seguiment del procés participatiu a través dels canals de comunicació de Regidoria de Joventut.

http://joventut.calella.cat
www.facebook.com/centredacciojove/info 

 

Accions del document
Curs de monitors/es

Cartell curs monitors 2017

Curs premonitors/es

Cartell curs premonis

Pressupost Participatiu 2018

banner Pressupost Participatiu

Consulta les ofertes de feina

SLO

Pla Local de Joventut

Centre Jove