Esteu aquí: Inici Notícies 30 infants i joves de Calella participen en la 7a edició del programa d’inclusió social de la Fundació Barça
« Novembre 2019 »
Novembre
DlDtDcDjDvDsDg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Segueix-nos a instagram

 

instagram

 
15/03/2019 14:24

30 infants i joves de Calella participen en la 7a edició del programa d’inclusió social de la Fundació Barça

Amb les sessions de la metodologia FutbolNet es busca contribuir a la igualtat d’oportunitats d’infants i joves.

Des del mes d’octubre del 2018, 30 infants i joves d’entre 10 i 18 anys de Calella participen en dues sessions setmanals de FutbolNet a la Zona Esportiva La Muntanyeta. Aquest programa de la Fundació Barça treballa la inclusió social mitjançant la metodologia FutbolNet i té l’objectiu de crear un espai on nois i noies puguin desenvolupar, tant individualment com socialment, valors necessaris per a la pràctica esportiva i per al dia a dia.

Aprofitant la celebració d’una sessió de FutbolNet, Montserrat Candini, alcaldessa de Calella; Josep Torres, Jordi Sitjà, Margarita Valls i Cindy Rando, regidors i regidores de l’Ajuntament de Calella; Manel Flores, president de la Federació de Penyes; Isidre Argelés, president de la Penya Barcelonista de Calella; i Enric Prats i Miguel Edo; vicepresident i vocal de la Penya Barcelonista de Canet, han assistit a l’activitat per conèixer com s’hi treballa.

La metodologia ‘FutbolNet’ a Catalunya.

FutbolNet és una metodologia d’intervenció social que utilitza el futbol i l’activitat física com a eines de reflexió i agents de canvi per millorar la vida dels infants i joves i fomentar la inclusió d’aquells que es troben en contextos vulnerables. Avui en dia, els infants i joves, i especialment, els que estan en risc d’exclusió social, no poden exercir, de manera plena i en igualtat de condicions, el seu dret a participar en l’esport; això es tradueix en una reducció d’oportunitats i, per tant, afecta el seu desenvolupament i la seva educació.

Des de la Fundació Barça, es fa servir l’esport com una eina de promoció de la inclusió, que associa l’esport a una educació integral i al canvi social i d’actituds, basat en la igualtat i la democràcia, on la diversitat és un valor que cohesiona el grup i ofereix més possibilitats d’aprenentatge i de participació. Amb les sessions de la metodologia FutbolNet a Catalunya es busca contribuir a la igualtat d’oportunitats d’infants i joves a partir de tres fites: fomentar la creació de vincles, facilitar l’adquisició i desenvolupament de competències i habilitats socioemocionals i reduir factors de risc i desprotecció dels infants i joves.

Calella, 14 de març de 2019

Accions del document
Esapi Jove

Calella Jove

Pressupostos Participatius

Butlleta Pres Part 2019

Mobilitat Internacional

logo mobilitat

Consulta les ofertes de feina

SLO

Pla Local de Joventut

Centre Jove